* سلام و درود. کسب این رتبه درخشان را به شما تبریک عرض میکنیم. لطفاً نظر خود را کوتاه در خصوص کنکور دکتری ۹۶ بفرمایید و درصدهای اکتسابی خود در کنکور ۹۶ را هم ذکر کنید.
با سلام و خسته نباشید. کنکور دکتری ۹۶ کنکوری تخصصیتر از سالهای قبل بود. سؤالات عمومی آن قابل پیشبینی و سؤالات تخصصی آن کمتر قابل پیشبینی بود. لذا در سؤالات عمومی میشد تا حد ممکن تواناییهای خود را نشان داد.
اطلاعات رشته آزمونی بنده عبارتند از:
· مجموعه دروس تخصصی در سطح کارشناسی وکارشناسی ارشد ۱۷/۴۴
· استعدادتحصیلی ۳۳/۲۳ درصد
· زبان انگلیسی ۱۱/۶۱ درصد
رتبه ۱۶ مدیریت دولتی - قبولی دوره روزانه در گرایش خط مشیگذاری دانشگاه تربیت مدرس
* لطفاً رشته خود در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را همراه با معدل ذکر نمایید.
رشته لیسانس بنده مهندسی مکانیک گرایش حرارت و سیالات (در دانشگاه صنعتی امیرکبیر) بود.
رشته فوق لیسانس بنده نیز مدیریت اجرایی (دانشگاه تهران) بوده است و معدل این دوره ۹۲/۱۸ بود.
* کنکور نیمهمتمرکز دکتری «96»، اولین تلاش شما برای ورود به مقطع دکتری بود؟
خیر- سال ۹۴ نیز به صورت آزمایشی در این آزمون شرکت کرده بودم که متأسفانه بدلیل عدم آمادگی تجربه خوبی نبود. به دوستانی که قصد شرکت در آزمون دکتری را دارند توصیه میکنم حتی اگر آزمایشی در کنکور رشتهای شرکت میکنند، با حداقلی از آمادگی اقدام به این کار نمایند؛ زیرا نتیجه آزمون خواهی نخواهی بر روحیه فرد در آزمون اصلی تأثیر خواهد گذاشت. (مخصوصاً اینکه همگان پس از آزمون از نتیجه شما خواهند پرسید و توجهی به آزمایشی بودن نفس حضور شما نخواهند داشت. لذا به تئوری کامیابی فراخود -اثر پیگمالیون- ایمان داشته باشید).
* علت ادامه تحصیل شما در مقطع دکتری و نیز دلیل انتخاب این رشته چه بود؟
مدیریت، بخصوص در گرایش دولتی و خطمشیگذاری، عصارهای از رشتههای اثرگذار در حوزه علوم انسانی است و دیدی جامع در این حوزه به علاقهمندان خود ارائه میدهد. بنده نیز هم به دلیل علاقه شخصی به حوزه خطمشیگذاری و هم به دلیل مرتبط بودن این موضوع با حوزه کاری خودم، این رشته و گرایش را برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری انتخاب نمودم.
* در خصوص نحوه آشنایی خود با مؤسسه آموزش عالی آزاد «پژوهش» قدری برای مخاطبان ما توضیح دهید.
بنده چند سال پیش در جلسه معارفه رشته اجرایی که توسط مؤسسه پژوهش برگزار شد شرکت کردم. جلسه روحیهبخش و اثرگذاری بود. بخصوص سخنان آقای عرفانیان و جناب آقای دکتر فرید نکات آموزندهای برای بنده داشت. ولی در کلاسهای این مؤسسه به دلیل مشغله کاری و خانوادگی تا بحال توفیق شرکت نداشتهام. با این حال از آثار استاد پرچ و از مشاورههای ایشان نهایت استفاده و بهره را بردهام.
* مشاوران شما در این مسیر موفقیت چه کسانی بودند؟
مشاور خاصی نداشتم. فقط در دروسی که گمان میکردم غیرقابلپیشبینی هستند، از استاد پرچ و استاد وکیلی (به دلیل تجارب گرانبهای آنها) توصیههایی ارزنده و راهگشا کسب نمودم.
* مطالعه کنکوری شما بر چه منابعی استوار بود؟
سؤال بسیار بجایی پرسیدید. ابتدا کتابهایی بود که منبع اصلی کنکور بودند؛ از جمله کتابهای اساتید بزرگوار دکتر دانایی فرد و دکتر مقیمی و دکتر پورعزت. سپس منابع تستی بودند که پاسخهای جامعی به سؤالات سالهای قبل داده بودند؛ از جمله کتابهای استاد پرچ و استاد وکیلی. برای نوع دیگر منابع که اولویت بعدی من بودند، حقیقتاً فرصتی نداشتم. البته چند خلاصه دستنویس را نیز برای دو هفته مانده به کنکور مطالعه کردم. مضاف بر اینکه در مطالعه هر کدام از منابع اصلی، بعد از مطالعه هر فصل، خلاصهای از نکات و نظریات مهم هر فصل را در کاغذی الصاقی به صفحه ابتدای فصل، مینوشتم.
* از چه زمانی شروع به مطالعه کردید و بطور متوسط، چند ساعت در طول روز مطالعه داشتید؟
با اینکه برنامهریزی من از مهر بود، متأسفانه به دلیل فوت یکی از اقوام خیلی نزدیک و مقارن شدن آن با ایام محرم، نتوانستم به موقع شروع کنم و به طور جدی از نیمه آبان موفق به مطالعه دروس شدم. توصیه اکید من این است که داوطلبان سعی نمایند از برنامهشان جلوتر باشند تا حوادثی اینچنین آنها را در تنگنای زمانی قرار ندهد. یعنی از کوچکترین فرصتها برای پیشبرد مطالعهشان بهرهبرداری کنند. من بطور متوسط روزی 5 الی 6 ساعت مطالعه میکردم که در ماه آخر به ۸ ساعت نیز رسیده بود.
* نحوه مطالعه شما در هر کدام از دروس به چه شکلی بود؟
در دروس تخصصی تکرار چندباره مطالعه کتابهای اصلی و خلاصهبرداری از آنها را بخصوص برای دو الی سه هفته مانده به کنکور پیشنهاد میکنم. سؤالات سال ۹۶ تا حدی مفهومی بودند؛ توصیه میکنم اولین باری که منابع اصلی را مطالعه میکنید قدری کندتر و عمیق تر بر آن منابع تمرکز کنید.
در درس استعداد تحصیلی، نقاط قوت خود را پیدا کنید و روی آنها کار کنید. مثلاً بنده در استدلال منطقی قویتر از یافتن اشکال نهایی هندسی بودم و این را در کنکورهای آزمایشی بخوبی دریافته بودم. لذا در کنکور بعد از مرور کلی سؤالات این درس، در آن وقت محدود، تلاش خود را ابتدا صرف استدلالها و درک مطلب نمودم و در چند دقیقه پایانی به سؤالات دیگر پرداختم.
در درس زبان نیز که نقطه قوت من در این آزمون بود، ابتدا بخش لغت و گرامر را که کمتر وقت میگرفت پاسخ دادم و بعد با تکیه بر اصول حل تستهای درک مطلب، توانستم به سؤالات آن تا حد زیادی پاسخ دهم. اکثر داوطلبان از بخش درک مطلب میترسند! اما مجهز شدن به اصول پاسخگویی این بخش میتواند برای شما نسبت به بقیه داوطلبان مزیت رقابتی ایجاد کند.
* رشته و گرایش انتخابی شما برای مقطع دکتری چه بود؟
رشته مدیریت دولتی و گرایش خطمشیگذاری
* قبل از کنکور چه رویایی را در سر میپروراندید و فکر میکردید چه رتبهای را کسب خواهید کرد؟
رویای پیوستن به خیل اندیشمندان و نظریهپردازان حوزه مدیریت همچون دکتر الوانی و دکتر داناییفرد را در سر داشتم تا بتوانم به مردم عزیزم در سطحی بالاتر و عمیقتر به لحاظ علمی خدمت نمایم. اگر حمل بر خودبزرگبینی نباشد، برای کسب رتبه ۱ درس میخواندم و مطمئن هستم اگر در کلاسهای تخصصی مدیریت دولتی و خطمشیگذاری شرکت میکردم، این مهم تا حد زیادی برایم حاصل میشد (چرا که من از مدیریت اجرایی به دولتی تغییر رشته داده بودم و تا لحظه کنکور، حتی یک واحد هم از دروس گرایش مدیریت دولتی در هیچ مقطعی نگذرانده بودم).
* لطفاً نظر خود را در خصوص کلمات زیر بیان کنید:
رشته مدیریت: رشتهای مورد نیاز کشور که ای کاش زودتر آن را میشناختم.
مؤسسه پژوهش: تجربه خاصی نسبت به آن ندارم. فقط یکبار برای آشنایی با رشته اجرایی در سمینارهای آن شرکت نمودم که برایم تا قدری روحیهبخش بود.
استاد پرچ: افتخار حضور در کلاسهای ایشان را تا بحال نداشتهام. اما در خود احساس دین نسبت به بعضی از آثار پربار و جامع ایشان دارم. پربار نوشتن کتاب از جانب نویسنده را نوعی ادای احترام و ارزشگذاری به داوطلب یا دانشجو میدانم.
دانشگاه تهران: محلی برای پرورش انسانهای بزرگ است، اگر قدرش را بدانیم و به آن آنطور که شایسته است بنگریم. درک محضر اساتید بزرگ یکی از همان ابعاد پرورشی است.
* توصیه پایانی شما به کنکوریهای امسال چیست؟
اول توکل به خدا و مدد خواستن از او و دعای پدر و مادر و همسر که من اثرات آنرا در لحظه به لحظه کنکور درک میکردم و بعد به یاد داشتن این شعر جناب حافظ:
بیا تا گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم
اگر غم لشکر انگیزد که خون عاشقان ریزد من و ساقی به هم سازیم و بنیادش براندازیم
* از اینکه در این مصاحبه شرکت کردید تشکر میکنیم و آینده خوبی را برای شما آرزومندیم.
من نیز به نوبه خود از شما تشکر میکنم و برای تمام داوطلبان کنکور نیمهمتمرکز دکتری، آرزوی سعادت و پیروزی دارم.